Vegānās konfektītes
Šeit ir recepte manām iecienītākajām šokolādes konfektītēm!
Ļoti garšīgas un viegli pagatavojams. Bet jums vajag labu kombainu. Man ir KichenAid - iesaku!
Ēdienu gatavošanai jums ir nepieciešams:
- 1 glāze (250g) grauzdētu lazdu riekstu
- Tase ar sulīgu dateļu
- Goji ogas vai citi žāvēti augļi vai sēklas pēc garšas un vēlmes
- 3 ēdamkarotes kakao 10 - 12%
- 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
Šeit ir produkti, kas mums nepieciešami vegāno konfektīšu pagatavošanai: kokosriekstu eļļa, lazdu rieksti, dateles, kakao pulveris. Es neizmantoju beztauku, kas tiek pārdots lielveikalos, bet reālu ar kakao sviesta saturu 10–12%
Cepiet lazdu riekstus cepeškrāsnī līdz zeltaini brūnai krāsai. Gatavos lazdu riekstu atdzesē un noloba no tā miziņas
Mēs ievietojam visas sastāvdaļas virtuves kombainā: lazdu riekstus, dateles bez kauliņiem, godži ogas, kas mērcētas karstā ūdenī, pievienojam kakao pulveri un kokosriekstu eļļu.
2-3 minūtes un viss tiek sasmalcināts un veidojas viendabīgs aromātisks maisījums. Es to izņemu no kombaina un novietoju saldētavā uz 5-10 minūtēm, lai masa nedaudz sastingtu un būtu vieglāk to veidot bumbiņās.
Vienu ēdamkaroti masas ar rokām sarullējiet bumbiņās un savelmējiet kakao pulverī! Karobu var pievienot arī kaisīšanai un pašai masai. Tātad - saldumi ir gatavi! Mēs to ievietojam saldētavā, kur mēs arī uzglabājam delikatesi! Ņam ņam
Tātad gatavās konfektes izskatās garšīgi! Es tos turu saldētavā un izņemu, lai apēstu 1-2 gabalus. Tos var uzglabāt saldētavā uz visiem laikiem.